Heksenjacht

Voor sergeant Hiu Warg leek het leven simpel. Geboren in de laagste kaste van Hastyr en lichamelijk getekend door de gevolgen van het gebruik van Zwarte Magie, is hij geworden waartoe zijn rasgenoten sinds eeuwen zijn voorbestemd: een huurling.
Warg is een man van eer, heeft respect voor de schaduwen van de dood en heeft een nog dieper ontzag voor alles wat riekt naar magie. Sterker nog: eigenlijk is er weinig anders dan hekserij om hem de stuipen op het lijf te jagen.

Wanneer zijn broodheer Jules Montarde hem en zijn troep eropuit stuurt om een heks te doden, staat hij niet echt te popelen. Groot is zijn opluchting als blijkt dat de karavaan, waarmee de heks door vijandelijk gebied zou reizen, al overvallen is. En wie nog niet gestorven is, wordt door zijn soldaten op gruwelijke wijze gedood. Behalve Aislyne, een klein meisje van zes, dat de overval heeft overleefd. Tenslotte heeft Warg een zwak voor kleine meisjes. En dat komt hem duur te staan. Voordat hij het weet is hij, samen met zijn mannen van het ‘verborgen leger’, speelbal van machten die iedere voorstelling te boven gaan…

Brad Winning ontving, onder zijn eigen naam Alex de Jong, als eerste Nederlander de Elf Fantasy Award voor het beste fantasyboek. Ook won hij de Unleash Award voor het beste korte fantasyverhaal.

Boek met handtekening bestellen? Dat kan door een mailtje te sturen naar alexdejong67@gmail.com. Het boek kost 15 euro, inclusief porto, handtekening en ‘opdracht’ namens de auteur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *